פלאפל ללא גלוטן טבעוני וטעים של אמא של איילת
פלאפל ללא גלוטן טבעוני וטעים של אמא של איילת
בתמונה בגירסה המעוכה שלהם אחרי שטעיתי בכמות החומוס, יצא טעים אש אך שווה להצמד לכמויות במתכון ולהנות מפלאפל עגלגל ושווה ממש שתרצו להכין שוב ושוב!!!
מעולה לשילוב בארוחת ערב ןעם כרוב כבוש, סלט קצוץ ופיתתת כוסמין ירגיש כמו מנת פינוק!!!
רכיבים:
3 כוסות גרגירי חומוס שנשרה 24 שעות במים (מזה יצאו כ 7.5 כוסות לאחר השרייה)
200 גרם דלעת שאפינו קודם בתנור למשך 50 דקות
בצל בינוני
5 שיני שום
½ צרור כוסברה (בעלים ירוקים תמיד נעדיף אורגני)
כף מלח הימלאיה
¼ כפית כמון
¼ כפית פלפל שחור
3 כפות גדושות קמח חומוס מעורבב עם ½ עד ¾ כוס מים.
10 גרם אבקת אפיה ללא אלומיניום
טוחנים את כל הכיבים יחד במעבד מזון או מטחנת בשר. מערבבים היטב. משמנים נייר אפיה, יוצרים כדורים. (בגירסה עם 4 כוסות חומוס לא ניתן לכדרר לכדורים ויוצקים עם כף ישירות על נייר האפיה). מכניסים לתנור על 180 מעלות, עד לקבלת צבע שזוף, בערך 25 דקות.
כשמתקרר אפשר לשמור בקופסה בהקפאה ולחמם במיקרו.
** לשמור בהקפאה בלבד או לאכול טרי.
מומלץ להכין קציצות גדולות יחסית..
איילת נעזרה בכף מאחר שהכינה עם 4 כוסות חומוס מושרה במקום 7.5 והתערובת יצאה נוזלית יחסית, אך בהכנה לפי המתכון למעלה, עם 3 כוסות חומוס, יצא מושלם..
-
בהכנת 4 כוסות חומ וס מושרה במקום 7.5 כל המתכון 1900 קלוריות. בהנחה שיצאו 61 כדורי פלאפל כפי שיצאו לאיילת מכמות זו, כל 2.5 פלאפלים כמנת חלבון אחת.
-
בהכנה לפי המתכון בדיוק, עם 7.5 כוסות חומוס מושרה, יצאו 2898 קלוריות לכל המתכון. מכל הכמות יוצאות כ 36 נות חלבון, בהתאם לכמות הפלאפלים שיצאו נדע כמה כמנת חלבון. לדוגמה:
-
לפי 72 יחידות- 2 יחידות כמנת חלבון אחת.
